شیوع ۳۰ درصدی دیابت در کلان‌شهرها

کد مطلب: 1280
  • 11 آبان 1398
  • 11:31
  • 0 دیدگاه
  • 529 بازدید
  • Article Rating

دیابت یکی از شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک است که به علت کمبود یا نبود انسولین یا اشکال در کارکرد آن ایجاد می‌شود و هر سه دیابت نوع‌یک با عامل توقف تولید انسولین، نوع دوم با عامل مقاومت نسبت به انسولین و دیابت حاملگی خطرناک بوده و مشکلات اساسی را برای بیمار و اطرافیان در پی دارد. قند خون بالا در افراد مبتلا به مرور زمان بر تمام ارگان‌های بدن تاثیر می‌گذارد و منجر به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه، نابینایی، ناتوانی جنسی و عفونت‌های منتهی به نقص عضو می‌شود. براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیشتر شمار مبتلایان به دیابت نوع دوم اختصاص دارد که به‌راحتی با فعالیت بدنی منظم و رژیم غذایی سالم می‌تواند در کنترل باشد.

در 10 آبان 98 اسدالله رجب، رییس انجمن دیابت ایران با اشاره به روند رو به افزایش شمار مبتلایان به دیابت در کشور گفت: میزان شیوع این بیماری در کلان‌شهرها به ۳۰ درصد رسیده است. در کلان‌شهرها به ازای هر سه نفر، یک نفر بیمار دیابتی یا در برابر خطر ابتلا داریم که آمار نگران‌کننده‌ای است. بیش از ۸۰ درصد مردم در شهرها زندگی می‌کنند و سالانه به صورت میانگین بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر به جمعیت بیماران دیابتی در کشور اضافه می‌شود که باید فکری به حال این روند افزایشی کرد.

رییس انجمن دیابت ایران بیان کرد: میانگین شیوع این بیماری در کشور ۱۲ درصد است که به علت کم‌تحرکی، رژیم نامناسب غذایی و استرس شاهد افزایش دیابت در کلان‌شهرها هستیم، درحالی‌که در روستاها آمار شیوع کمتر است. استان‌های بوشهر، یزد و تهران بیشترین میزان و استان زنجان کمترین میزان شیوع دیابت را در کشور دارد که البته هنوز علت اصلی این افزایش یا کاهش شیوع در برخی استان‌ها مشخص نیست.

رجب با اشاره به افزایش روند شیوع دیابت در استان‌های شمالی کشور اضافه کرد: این افزایش را هم می‌توان به علت کم‌تحرکی در این مناطق برشمرد چرا که کشاورزی در این منطقه کاهش یافته است.

 

منبع: ​[1]: ایرنا، 10/08/1398، شیوع ۳۰ درصدی دیابت در کلان‌شهرها

 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.