سکته ۴۰۰ ایرانی به صورت روزانه

کد مطلب: 1293
  • 22 آبان 1398
  • 10:36
  • 0 دیدگاه
  • 647 بازدید
  • Article Rating

در 21 آبان 98 دکتر محمدتقی جغتایی، مشاور وزیر بهداشت در امور توانبخشی در چهارمین همایش توانبخشی عصبی ابن‌ سینا (سکته مغزی و ام اس) که در مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی ابن سینای همدان برگزار شد، با بیان اینکه خدمات بهداشتی روز‌به‌روز گسترده‌تر شده و نیاز به توانبخشی نه تنها کم بلکه افزایش می‌یابد، افزود:

 

 

افزایش امید به زندگی، تغییر سبک زندگی، تغییر الگو بیماری‌ها از واگیر به غیرواگیر، تغییر رویکرد و تعریف توانبخشی و زنده‌ماندن کودکان کم‌توان از دلایل توسعه توانبخشی در جامعه است. در ایران سالانه ۱۵۰ هزار نفر و روزانه ۴۰۰ نفر به سکته مغزی دچار می‌شوند که این بیماری رتبه نخست بیماری‌های کشور است. در آمریکا سالانه ۸۰۰ هزار نفر به سکته مغزی دچار می‌شوند که ۲۰ درصد آنها می‌میرند و دوم سوم آنها به توانبخشی نیاز دارند.

جغتایی با بیان اینکه ۳۰ درصد کسانی که در ایران به سکته مغزی دچار می‌شوند، زیر ۵۰ سال هستند و میانگین این عارضه در کشور ما ۵۰ سال است که کاهش سن سکته عاملی هشداردهنده است. این واقعیت تلخ را باید بپذیریم که از جمعیت جوان دهه ۶۰ عبور کرده‌ایم و تا سال ۲۰۳۰ جمعیت کشور ما سالخورده خواهد بود.

همچنین دکتر امیر رحمانی، دبیر همایش توانبخشی عصبی نیز گفت:

از هر پنج ایرانی یک نفر زیر ۵۰ سال سکته مغزی و سالانه ۱۰۰ هزار نفر در ایران سکته می‌کنند. سبک زندگی مدرنیته از دلایل بروز سکته مغزی است؛ در کل دنیا از هر چهار نفر یک نفر در معرض سکته است و باید تلاش کنیم تا ما جز آن چهار نفر نباشیم.

وی در مورد بیماری ام اس در ایران نیز بیان کرد: ما رکورددار بروز ام اس در خاورمیانه هستیم. تعداد ۷۲ هزار ایرانی دچار بیماری ام اس هستند که ۱۸۰۰ بیمار مبتلا به ام اس در همدان وجود دارد و بیشترین شمار مبتلایان به این بیماری در اصفهان و تهران ساکن هستند.

 

بیشتر بخوانید: سکته ۴۰۰ ایرانی به صورت روزانه

 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.