به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری ساینس دیلی، محققان دانشگاه مونستر واقع در آلمان با استفاده از یک حسگر زیستی فلورسنت توانستند متابولیسم انرژی و وقوع یک فرایند مبتنی بر گوگرد موسوم به متابولیسم ردوکس را در مراحل اولیه جوانهزنی دانهها مشاهده کنند.
در این تحقیقات، حسگرهای زیستی فلوروسنت امکان ردگیری دو نوع حامل انرژی سلولی شامل ادنوزین تریفسفات (ATP) و نیکوتینآمید آدنین دی نوکلئوتید فسفات (NADPH) را در طول فرایند جوانهزنی فراهم کردند. همچنین محققان ژنهای مربوط به پروتئینهای تامینکننده توان سوییچهای ردوکس را غیرفعال کردند و تاثیر این اقدام را بر فرایند جوانهزنی مشاهده کردند. بذرهای دارای پروتئینهای غیرفعال، در مقایسه با سایر بذرها در طول فرایند جوانهزنی فعالیت کمتری داشتند.
بر اساس این تحقیقات متابولیسم انرژی تنها چند دقیقه پس از قرار گرفتن دانه در مجاورت آب، آغاز میشود. سپس مراکز انرژی سلول یا میتوکندری، فرایند جوانهزنی را آغاز میکند. نکته قابل توجه در فرایند جوانهزنی این است که زمانبندی تبدیل بذر به جوانه ثابت نیست. در واقع بذر بسیاری از گیاهان به ویژه گونههای صحرایی تا هنگام فراهم شدن شرایط محیط، سالها و گاهی دههها به صورت نهفته باقی میمانند اما به محض فراهم شدن شرایط مناسب، باید فرایند جوانهزنی آغاز شود.
بیشتر بخوانید: ردگیری حاملهای انرژی سلولی در فرایند جوانهزنی دانهها
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز