شیوع کبد چرب در کشور

کد مطلب: 1398
  • 23 دی 1398
  • 18:45
  • 0 دیدگاه
  • 536 بازدید
  • Article Rating

دکتر سید موید علویان، رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایرنا به رشد کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت:

 طی ۲۰ سال اخیر کبد چرب در کشور حداقل ۲ برابر شده که این موضوع نگران‌کننده است. اکنون حدود ۴۰ درصد ایرانی‌ها مبتلا به کبد چرب هستند و افراد چاق، مبتلایان به دیابت، افراد کم‌تحرک، مصرف‌کنندگان سیگار و قلیان و افراد پراسترس، بیشتر از سایرین در معرض کبد چرب قرار دارند. هرچند برخی افراد از نظر ژنتیکی استعداد ابتلا به بیماری کبد چرب را دارند، اما داشتن سبک زندگی صحیح شامل تحرک بدنی کافی، داشتن وزن مناسب، تغذیه مناسب و متعادل و حذف مصرف شکر و قند، پرهیز از مصرف دخانیات و الکل از ابتلا به این بیماری جلوگیری می‌کند.

وی به برخی باورهای غلط در مورد کبد چرب اشاره کرد و گفت: یکی از باورهای غلط نخوردن صبحانه برای مبتلا نشدن به کبد چرب است که این باور اشتباه بوده و صبحانه نخوردن، خود یکی از علل کبد چرب است. برخی افراد کبد چرب را ناشی از مصرف زیاد چربی‌ها می‌دانند که این باور هم اشتباه بوده و عمده‌ترین عامل ابتلا به این بیماری مصرف زیاد شکر، قند و شیرینی است که باید از مصرف آن جلوگیری کرد. وی، یکی دیگر از باورهای غلط را ارتباط بین بیماری‌های پوستی و کبد چرب اعلام کرد و گفت: مردم مطلع باشند کبد چرب ارتباطی با بیماری‌های پوستی از جمله کک و مک، ندارد.

وی با اشاره به اینکه مردم باید خود مراقبتی را جایگزین خود درمانی کنند، گفت: خود درمانی می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری برای مردم داشته باشد و باید از آن باید پرهیز شود. مردم باید با کارکرد سیستم بدن و بیماری‌ها آشنا باشند و بدانند که راه‌حل صحیح پیشگیری از بیماری‌ها چیست؟ خود مراقبتی توصیه همه پزشکان است اما در صورت ابتلا به بیماری باید به پزشک متخصص مراجعه و از خود درمانی پرهیز کرد.

 

بیشتر بخوانید:  شیوع کبد چرب طی ۲۰ سال اخیر در کشور حداقل دو برابر شده است

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.