اندیشکده ارزش - دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه اراک در گفتوگو با ایرنا بیان کرد:
این دانشگاه با انجام یک طرح تحقیقاتی مشترک ژنوتیپهای (ویژگی ژنتیکی) برتر محصول پسته را از نظر کمیت و کیفیت مغز ارایه کرد. این طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان برای استفاده به باغداران پسته در سراسر کشور ارایه شدهاست. در این طرح محصول پسته از نظر صفات مهم و تجاری شامل وزن مغز، طعم، درصد و رنگ مغز و میزان خندانی در مدت چند سال مورد ارزیابی قرارگرفت که در نهایت هشت ژنوتیپ برتر انتخاب شد و به مرحله ارایه رسید.
ایران با تولید بیش از ۴۵ درصد پسته دنیا رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص داده و آمریکا و ترکیه در رتبههای بعدی قرار دارند.۳۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیرکشت پسته قرارداشته و استان کرمان با مجموع بیش از ۲۷۰ هزار هکتار باغهای بارور و غیربارور ۷۷درصد محصول کل کشور را تولید کرده و بهعنوان مهمترین منطقه پستهکاری ایران و دنیا محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: ژنوتیپهای برتر محصول پسته در دانشگاه اراک معرفی شد
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز