افرادی که از قبل دچار بیماریهای زمینهای هستند، ریسک بیشتری در ابتلا به ویروس کرونا داشته و نسبت به افراد سالم و بدون بیماری زمینهای، خطر بیشتری آنها را تهدید میکند؛ بنابراین رعایت نکات بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی و قرنطینه خانگی برای این افراد ضرورت بیشتری دارد. ریسک ابتلا به ویروس کرونا در بیماریهای زمینهای مختلف، یکسان نبوده و احتمال ابتلا در برخی افراد بیشتر است.
افراد مبتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، با ۱۷.۳ بیشترین ریسک ابتلا به ویروس کرونا را در میان بیماریهای دیگر دارند. این افراد باید نکات بهداشتی را به خوبی رعایت کرده و داروهای تجویزی پزشک را با رعایت استراحت در خانه، بهطور مرتب مصرف کنند.
افراد دیابتی با ۱۴.۲درصد، در میان بیماریهای دیگر ریسک بیشتری برای ابتلا به ویروس کرونا دارند. این افراد نیز در روزهای اپیدمی کرونا باید مراقب تغذیه و رژیم غذایی خود باشند.
احتمال ابتلا به ویروس کرونا در افراد مبتلا به سرطان نیز ۵.۵ درصد است. این افراد به دلیل ضعف سیستم ایمنی بدنشان، باید با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به این ویروس پیشگیری کنند.
بیماریهای مزمن کلیوی، ۳.۴درصد ریسک مبتلاشدن به ویروس کرونا را بالا میبرد.
بیماریهای ریوی ۲.۳درصد و آسم بهعنوان نوع خاصی از این بیماریها ۱.۲درصد ریسک ابتلا به ویروس کرونا را بالا میبرند.
افرادی که بیماریهای مزمن خونی دارند، نسبت به سایر افراد با بیماریهای زمینهای ۲درصد ریسک ابتلا به ویروس کرونا را دارند. ابتلا به اختلالات مزمن عصبی ۱.۴درصد، بیماریهای مزمن کبدی ۰.۸درصد و بیماریهای مادرزادی ۰.۳درصد ریسک ابتلا به ویروس کرونا را افزایش میدهند.
افراد دارای بیماری HIV یا ایدز در میان همه بیماریهای زمینهای، کمترین ریسک ابتلا به ویروس کرونا را دارند. این بیماری تنها ۰.۲درصد ریسک ابتلا به ویروس کرونا را بالا میبرد.
باید به این نکته توجه کرد که تنها افراد دارای بیماریهای زمینهای به ویروس کرونا مبتلا نمیشوند، بلکه افراد سالم نیز در معرض ابتلا به این ویروس هستند. اما افراد سالم احتمالا علائم خفیفتری از این بیماری را تجربه میکنند؛ بنابراین برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، حفظ نکات بهداشتی و فاصله اجتماعی برای همه افراد ضروری است.
بیشتر بخوانید: بیشترین و کمترین میزان ابتلا به کرونا متعلق به کدام بیماریهای زمینهای است؟