دکتر پیام طبرسی، مدیر بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سناریوهای مختلف پیشرو در رابطه با رفتار کرونا ویروس جدید، گفت: در رابطه با رفتار احتمالی ویروس کرونا سه احتمال وجود دارد ولی همواره باید بدبینانهترین سناریوها را درنظر بگیریم تا غافلگیر نشویم. برای پاسخ به این سوال میتوان به رفتار دو ویروس مشابه این ویروس یعنی سارس و مرس اشاره کرد که درصد کشندگی هر دو از کووید-۱۹ بالاتر بود.
وی ادامه داد: بهعنوان نمونه ویروس سارس بعد از ایجاد یک اپیدمی نسبی در دنیا، خیلی سریع و بعد از حدود ۶ یا ۷ ماه محو شد و تا امروز گزارش جدیدی از آن نداریم. بنابراین یک احتمال این است که ویروس کووید-۱۹ نیز مانند سارس خودبهخود محو شود.
ویروس مشابه مرس که در عربستان شروع شد نیز در ابتدا یک اپیدمی وسیع ایجاد کرد ولی الان و بعد از چند سال موارد تک گیر از آن گزارش میشود. بنابراین سناریوی بعدی در رابطه با کروناویروس جدید اینگونه است.
سناریوی بعدی این است که کووید-۱۹ مانند ویروس آنفلوانزا در طبیعت باقی مانده و انتقال فرد به فرد آن در طول سالیان آینده ادامه داشته باشد.
به گفته این متخصص عفونی، در علم پزشکی همواره باید بدترین فرضیهها را درنظر داشته باشیم تا مانند این ویروس جدید غافلگیر نشویم. به عبارت دیگر اطلاعات اول منتشر شده از چین یک بیماری خفیف را گزارش میکرد، ولی بعد که ظاهر شد دیدیم که خیلی هم خفیف نبوده و یک بیماری با کشندگی بالا است و میزان مرگومیر آن ۱۰ برابر بالاتر از آنفولانزاست.
ادامه طرح فاصلهگذاری اجتماعی حداقل تا سال ۲۰۲۲
این متخصص با بیان اینکه برای زندگی عادی باید تمامی این اصول رعایت شود، گفت: البته الان در کل دنیا و بهخصوص آمریکا و اروپا پیشبینی شده که طرح فاصلهگذاری اجتماعی حداقل تا سال ۲۰۲۲ ادامه پیدا خواهد کرد. به عبارت دیگر تجمعات، کنفرانسها، گردهماییها و سایر تجمعات ممنوع خواهد بود و باید به این نوع زندگی عادت کنیم. در این مساله رعایت اصول بهداشتی بسیار مهم است.
بیشتر بخوانید: ۳ سناریو از رفتار احتمالی کروناویروس در آینده