در روزهایی که تالابهای کشور به لطف بارندگیهای چشمگیر جان تازهای گرفتهاند اما همچنان تالابهایی هستند که وضعیت مطلوبی ندارند و نیازمند توجه بیشتر هستند. در این میان تالاب گاوخونی که در این سالها با حواشی و معضلات فراوانی در راه حیات خود مواجه شده است، اهمیت بیشتری دارد.
مسعود باقرزاده کریمی، مدیرکل حفاظت و احیای تالابهای سازمان محیطزیست کشور، گفت:
دولت تلاشهای بسیار موثری در این عرصه داشته و به لطف بارندگیهای یک سال گذشته وضعیت تالابهای کشور به مراتب بهتر شده است. در این زمینه لایروبی نیز در برخی مسیرهای منتهی به تالابها صورت گرفته است. مناطقی که علاوه بر اهمیت آنها در اکوسیستم هر منطقه، جنبه تجاری و اقتصادی نیز دارند میتوانند گره از مشکلات هر منطقه بگشایند. غالب تالابهای کشور نسبت به سالهای گذشته وضعیت بهتری دارند اما تالاب گاوخونی کمترین بهره را از بارندگیهای سالهای اخیر داشته است و همچنان وضعیت مطلوبی ندارد. در این مدت صرفا 31 درصد سطح تالاب مرطوب و 15 درصد از سطح این تالاب آبگیری شده است.
مدیرکل حفاظت و احیای تالابهای سازمان محیطزیست کشور اظهار کرد: باوجود اینکه این تالاب با وضعیت نرمال فاصله زیادی دارد اما این رطوبت امیدوارکننده است زیرا مانع از ایجاد گرد و غبار در منطقه و فرسایش خاک میشود. متاسفانه زایندهرود در طول 300 کیلومتری خود از میان انبوه زمینهای کشاورزی و شهرهای مختلف عبور میکند و به علت دستاندازی ها و بهرهگیری بیش از اندازه از رودخانه زایندهرود، سهم بسیار بسیار اندکی از آن به تالاب گاوخونی میرسد. نیاز امروز تالاب گاوخونی بازنگری در تقسیم آب در حوزههای مختلف است که بلای جان این مجموعه مهم طبیعی شده و عملا سهم این زیست بوم نادر کشور را از بارندگیها و زایندهرود به صفر رسانده است.
بیشتر بخوانید: بهرهبرداری غیر اصولی بلای جان گاوخونی
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز