به گزارش ایرنا به نقل از پایگاه خبری «فرگانا» سنگاپور، دانشمندان دانشگاه سنگاپور روز سهشنبه با استفاده از مدل SIR (مستعدان آلوده میشوند، سپس بهبود مییابند) تاریخ پایان واگیری بیماری کرونا در همه کشورها، از جمله کشورهای آسیای میانه را محاسبه کردند. نتیجه مطالعات این دانشمندان نشان میدهد که شرایط حاکم بر وضعیت بهداشتی کشورها و نحوه مدیریت بر آنها موجب شده است که این شرایط بهطورکل به سرعت در حال تغییر باشد.
بر اساس نتیجه این مطالعات آخرین تغییرات بسیاری از کشورها در تاریخ ۲۷ آوریل صورت گرفته است. طبق گفته این دسته از دانشمندان بهطور مثال در میان کشورهای آسیای مرکزی، در قزاقستان تا ۹۷ درصد موارد عفونت در ۵ ژوئن (۱۶ خرداد) و تا ۹۹ درصد نیز در ۱۷ ژوئن (۲۸ خرداد) شناسایی خواهد شد و این بیماری همهگیر در ۲۰ اوت (۳۰ مرداد) در این کشور به پایان خواهد رسید.
در کشور ازبکستان نیز ۹۷ درصد ابتلا به کرونا در ۳ مه (۱۴ اردیبهشت) و در ۸ ماه مه (۱۹ اردیبهشت) ۹۹ درصد شناسیایی خواهد شد و شیوع عفونت در ۲۴ ماه مه (۴ خرداد) پایان مییابد.
در قرقیزستان نیز این بیماری همهگیر در تاریخ ۶ ژوئن (۱۷ خرداد) و در روسیه در ۱۹ اوت (۲۹ مرداد) به اتمام میرسد. شیوع بیماری کرونا در جهان نیز تا ۹ دسامبر (۱۹ آذر) ادامه خواهد داشت. برای این محاسبات که در آن از مدل SIR استفاده شده است این امکان فراهم میآید تا همهگیری آنفلوانزا و سایر بیماریها را در شهرهای بزرگ بهطور دقیق شبیهسازی کرده، پارامترهای جدیدی را ارائه داده و سناریوهای مختلف را تجزیه و تحلیل میکنند.
طبق مدل SIR در صورت لزوم با در نظر گرفتن ناهمگونی جمعیت (از جمله تراکم جمعیت در مناطق مختلف)، راههای انتقال متفاوت و عوامل اعداد تصادفی که در جمعیتهای کوچک و در مرحله اولیه شیوع بیماری قابل توجه است، موثر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: سنگاپوری ها زمان پایان همه گیری کرونا در آسیای میانه را محاسبه کردند
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز