کارشناس مسئول سالمندان و میانسالان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: باور غلط مردان مبنی بر برتر و قویتربودن نسبت به زنان باعث رعایت کمتر اصول بهداشتی و درنهایت ابتلای بیشتر آنان به ویروس کرونا میشود.
محدثه معصومی افزود: مسئولیت شغلی و خانوادگی و مسائل فرهنگی در سلامت مردان تاثیرگذار هستند.
وی مسائل فرهنگی را یکی دیگر از عوامل ابتلای مردان به کووید-19 دانست و گفت: از جمله مهمترین چالشها، باور غلط مردان مبنی بر برتر و قویتربودن خودشان نسبت به زنان است بههمیندلیل به مراکز درمانی کمتر مراجعه میکنند و به رعایت اصول بهداشتی تعریفشده مانند شستوشوی مکرر دستها، استفاده از ماسک و دستکش کمتر از زنان اهمیت میدهند که سبب ابتلای بیشتر مردان نسبت به زنان به بیماری ویروس کرونا میشود.
معصومی با اشاره به پروفایل اجتماعی و مسئولیت شغلی مردان گفت: شاغلبودن بیشتر مردان بهعنوان نانآور خانواده سبب میشود که تماسهای آنان با محیط خارج از خانه بیشتر از سایر افراد خانواده باشد و در معرض خطر بیشتری در ابتلا به ویروس کرونا قرار گیرند.
وی ادامه داد: مردان برای حفظ سلامت خود در دوران شیوع کرونا باید بنا را بر آن بگذارند که اطرافیان آنها از فامیل، همسایه، همکار، دوست و آشنا تا پزشک، معلم، مغازهدار، راننده و... آلوده هستند چراکه تنها با پذیرش این اصل، حفاظت شخصی و حداکثر اصول بهداشتی و احتیاطات همهجانبه رعایت میشود.
معصومی بابیان اینکه اغلب شغلهای در معرض خطر مردانه هستند، افزود: کارکنان خدمات بهداشتی و درمان، کارکنان کفنودفن، مسئولین و کارکنان فرودگاهها و شرکتهای هوایی و ریلی و همچنین کارکنان وسایل حملونقل عمومی اعم از اتوبوس، تاکسی، مرزبانان، کارکنان جمعآوری زباله، پسماند و یا فاضلاب از جمله کارکنان در معرض مواجهه بیشتر با کروناویروس هستند.
معصومی به اقدامات پیشگیرانه و کنترلی برای محافظت از کارگران در برابر مواجهه با ویروس کرونا اشاره کرد و گفت: ابتلای کارگران به ویروس کرونا به نوع کار آنها و ریسک مواجهه با آن کار ازجمله پتانسیل ارتباط با افراد آلوده و آلودگی محیط کار بستگی دارد بنابراین کارفرمایان باید استراتژیهای کنترل عفونت را با شیوههای کار ایمن و وسایل حفاظت فردی اتخاذ کنند تا از مواجهه کارگران به بیماری پیشگیری شود.
وی بابیان اینکه عموما مردان مسئول خرید مایحتاج خانواده هستند، ادامه داد: با توجه به این موضوع، مردان در معرض خطر بیشتری هستند بنابراین خرید باید بهمنظور تامین مواد اصلی موردنیاز از جمله مواد شوینده، ضدعفونیکننده بهداشتی و دارویی و مواد غذایی صورت بگیرد و تعداد دفعات خرید نیز به حداقل ممکن برسد.
منبع: عصر ایران