متخصص بیماریهای عفونی، با عنوان این مطلب که موادغذایی راه عمدهای برای انتقال ویروس کرونا نیست، گفت: راه عمده انتقال بیماری، دستهای آلوده، عطسه و سرفه، صحبتکردن و نزدن ماسک است.
مسعود مردانی، متخصص بیماریهای عفونی در مورد عمده راههای انتقال ویروس کرونا گفت: غذا و موادغذایی راه عمدهای برای انتقال بیماری نیست بلکه راه عمده دستهای آلوده، عطسه و سرفه، صحبتکردن و نزدن ماسک است؛ بنابراین اگر موادغذایی خریدید میتوانید آن را ۶ تا ۱۲ ساعت کنار بگذارید تا ویروس خودبهخود از بین برود.
مردانی با اشاره به اینکه آنتیبادی تا چه زمانی در بدن فرد باقی میماند، افزود: اینکه بگوییم این محافظتکننده تا چه زمانی در بدن فرد میماند هنوز معلوم نیست چرا که کرونا تنها ۶ ماه است که به وجود آمده اما شاید بتوان گفت کسانی که قبلا مبتلا شدند تا چندماه یا حتی تا آخر عمرشان محافظت دارند. البته ویروسی مثل آنفلوانزا خیلی سریع جهش پیدا کرده و سال به سال متفاوتتر از قبل میشود. دلیل اینکه هر سال ویروس آنفلوانزا زده میشود بهدلیل همین جهش است. در مورد کرونا هم جهشهای زیادی داشتیم اما جهش بزرگی که ویروس را به کلی دچار تغییر کند تاکنون رخ نداده است.
وی تاکید کرد: البته ما باید هوشیار باشیم. بهنظرم میتوانیم با کرونا زندگی کنیم ولی آسیبی از آن نبینیم. یکی از راههای خوب ماسکزدن است. در مقالهای نوشته بود اگر دو نفر فاصله 5/1 متر را رعایت کنند و هر دو نفر ماسک داشته باشند تا ۹۰درصد از ابتلا به این بیماری در امان خواهند بود. شستوشوی دست نیز باعث قطع زنجیره انتقال میشود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چه کسانی بیشتر ناشی از کرونا میمیرند گفت: مرگومیر در کسانی بیشتر است که سن بیشتری دارند یا بیماری زمینهای نظیر بیماری قلبی، فشارخون، دیابت و…، دارند. البته کسانی که بیماری زمینهای دارند نیز ممکن است به دلیل کرونا فوت کنند. بهویژه در روزهای اخیر جوانان چاق را دیدهام. کسانی که BMI بالای ۴۰ دارند.
مردانی در پایان گفت: این بیماری ویروسی است و آنتیبیوتیک روی آن تاثیر ندارد. بههمیندلیل عزیزان خوددرمانی نکرده و به قرنطینه بروند. سپس در خون شما آنتیبادی ایجاد میشود و میتوانید پلاسمای خون خود را به کسانی که روی تخت بیمارستانها شرایط بدی دارند، اهدا کنید.
منبع: مهر