این افراد ممکن است ناقل باشند

کد مطلب: 2873
  • 19 مرداد 1399
  • 14:17
  • 0 دیدگاه
  • 582 بازدید
  • Article Rating

عضو هیات‌مدیره انجمن گوش و حلق و بینی گفت: اگر افرادی علائم عصبی مانند ازدست‌دادن حس بویایی، شنوایی و چشایی را داشتند و علامت دیگری نداشتند و حتی تست کرونای آن‌ها نیز منفی شد، شرط عقل و احتیاط این است که از تماس با بقیه خودداری کرده و خود را تا حد امکان قرنطینه خانگی کنند.

دکتر ابراهیم رزم‌پا روز شنبه افزود: این افراد ممکن است ناقل باشند و ویروس را به افرادی منتقل کنند که تظاهرات ویروسی در آن‌ها متفاوت و شدیدتر باشد. به‌ویژه افرادی که بیماری زمینه‌ای دارند، تظاهرات کرونا در آن‌ها خیلی شدیدتر است.

وی ادامه داد: تظاهرات کرونا در افراد مبتلا به بیماری‌های ریوی، آسم و بیماری‌های کبدی و کلیوی شدیدتر است و اکثر موارد مرگ‌ومیر در این افراد است. همچنین قبلا موارد مرگ‌ومیر در سنین بالا بود اما درحال‌حاضر، مرگ‌ومیر، حتی در سنین پایین‌تر زیر ۴۰ و ۳۰ سال نیز مشاهده می‌شود.

کارکردن در فضای بسته ممنوع

نائب رئیس انجمن راینولوژی گفت: اگر افرادی دچار علائم کرونا مانند ازدست‌دادن حس بویایی و چشایی می‌شوند بهتر است با دیگران کمتر تماس داشته و حتما در منزل هم از ماسک استفاده کنند.

رزم پا افزود: موثرترین سلاح در برابر کرونا، کاهش ارتباطات، استفاده از ماسک و واردنشدن و کارنکردن در فضاهای بسته است.

وی تاکید کرد: هرچند که اقسام درمان و دارو و پلاسما درمانی برای کرونا مطرح شده اما این شیوه‌ها در عده‌ای مؤثر هستند اما هیچ‌کدام درمان قطعی نیست.

بروز اختلال بویایی در یک‌سوم کرونایی‌ها

این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه کروناویروس عجیب و غریبی است، تب، سرفه خشک و تنگی نفس را سه علامت اصلی کرونا عنوان کرد و افزود: با شیوع بیشتر کرونا، علائم آن نیز متنوع‌تر شد به‌طوری­که از اسفند سال گذشته با علائم غیرعادی افزایش اختلال بویایی و شنوایی در بیماران مواجه شدیم.

رزم‌پا اظهار داشت: نتایج بررسی و مطالعات خارج و داخل کشور، ثابت کرد که تقریبا یک‌سوم بیماران مبتلا به کرونا دچار اختلالات بویایی شده‌اند که این اختلال بویایی درجات مختلف از نابویایی کامل تا کم‌شدن حس بویایی را شامل می‌شود و ازآنجاکه حس بویایی و چشایی با هم مرتبط هستند این دو معمولا با هم ذکر می‌شوند.

وی اضافه کرد: حتی متوجه شدیم اختلال بویایی و چشایی ممکن است تنها علامت کرونا باشد. این علائم در تعداد زیادی از مراجعه‌کنندگان مشاهده شده و جزء علائم اثبات شده است.

گوش‌درد و سرگیجه از دیگر علائم کرونا

عضو هیات مدیره انجمن گوش و حلق و بینی گفت: سرگیجه، گلودرد و گوش‌درد شدید یک‌طرفه می‌تواند از علائم کرونا باشد و حتی کری و ناشنوایی یک‌طرفه، دیده می‌شود. ضایعات دهانی و لک‌های قرمز روی دهان و پوست از دیگر علائم عصبی کرونا شناخته می‌شوند و با شیوع بیشتر کرونا، تنوع علائم نیز بیشتر می‌شود.

رزم‌پا با اشاره به علائم مغزی کرونا از جمله سکته مغزی افزود: مطالعه‌ای در تهران روی تعداد زیادی از مبتلایان به کرونا نشان داد که عده زیادی از آنان دچار عوارض مغزی و عصبی شده بودند.

وی با اشاره به علامت سرگیجه در مبتلایان به کرونا، خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای در بیمارستان شهدای تجریش روی ۷۵۰ نفر از افراد مبتلا به کرونا نشان داد که شایع‌ترین علامت عصبی آنان سردرد بوده است یعنی حدود یک‌سوم سردرد داشتند.

تشدید میگرن با کرونا

عضو هیات مدیره انجمن گوش و حلق و بینی گفت: علت سردرد در بیماری کرونا می‌تواند تب و افت اکسیژن خون باشد و بعضی از این افراد نیز سردرد عصبی و میگرن زمینه‌ای دارند و کرونا باعث تشدید آن می‌شود.

رزم‌پا افزود: به‌نظر می‌رسد علت ایجاد اختلالات بویایی در کرونا، التهابی است که در سلول‌های نگهدارنده گیرنده‌های بویایی اتفاق می‌افتد. نحوه برگشت حس بویایی در مبتلایان به کرونا فرق می‌کند. حس بویایی بیش از ۸۰درصد مبتلایان به‌طورکامل بازمی‌گردد و از یک هفته تا چندماه طول می‌کشد و ممکن است در تعدادی، به‌طور کامل برنگردد.

وی ادامه داد: تعدادی از مبتلایان به کرونا دچار سرگیجه و اختلال تعادل می‌شوند که این علائم در عده‌ای بعد از مدت کوتاهی بهبود می‌یابد یعنی واکنش افراد به این علائم فرق می‌کند.

بروز علائم عصبی کرونا در جوان‌ترها

عضو هیات‌مدیره انجمن گوش و حلق و بینی با بیان اینکه سکته مغزی از علائم عصبی دیگر مطالعه شده در کرونا است، افزود: نکته جالب‌توجه در بروز علائم عصبی مانند سکته مغزی در کرونا این است که این علائم در افراد کمتر از ۵۰ سال نیز مشاهده می‌شود و در سنین بالاتر بیشتر علائم ریوی و تنگی نفس بروز پیدا می‌کند.

رزم‌پا در ادامه به اختلالات خواب و بی‌خوابی و دردهای عضلانی و عصبی در مبتلایان به کرونا اشاره کرد و گفت: با پیشرفت بیماری، شدت علائم بیشتر می‌شود. در شکل شدید کرونا علائمی مانند تشنج و افت هشیاری دیده می‌شود.

وی ادامه داد: در عده زیادی از مبتلایان به کرونا، ممکن است تست آن‌ها منفی باشد و علامتی نداشته باشند. تعدادی از آن‌ها دچار اختلالات بویایی و شنوایی می‌شوند. هر روز که می‌گذرد مطالعات، عوارض بیشتری از کرونا از جمله عوارض پوستی، اختلالات عصبی، گوارشی و اختلالات بویایی و چشایی، شنوایی و تعادلی را کشف می‌کند.

اختلالات تعادلی در کرونا

عضو هیات‌مدیره انجمن گوش و حلق و بینی با اشاره به اختلالات تعادلی کرونا اظهارداشت: براساس فرضیه‌ای، کروناویروسی نوروتروپ است تمایل به حمله‌کردن به بافت‌های عصبی و درگیری اعصاب دارد. به‌طورمثال یکی از علائم ویروس نوروتروپ در گوش و حس تعادل این است که التهاب عصب دهلیزی ایجاد می‌کند.

رزم‌پا افزود: ویروس نوروتروپ کرونا علاوه‌بر اختلالات سرگیجه و تعادلی روی عصب شنوایی نیز تاثیر می‌گذارد. البته این تاثیرات فقط مختص ویروس کرونا نیست و ویروس آنفلوانزا و تب‌خال نیز اختلالات تعادلی و شنوایی ایجاد می‌کنند و تمایل به آسیب به بافت‌های عصبی دارند.

وی ادامه داد: بسیاری از مبتلایان، علامت درگیری عصبی دارند که معمولا این علائم گذرا هستند و بدون درمان و حتی با استراحت و درمان‌های نگهدارنده مانند نوشیدن مایعات کافی، تغذیه مناسب و استراحت کافی بهبود می‌یابند.

مسری‌ترشدن کرونا

عضو هیات‌مدیره انجمن گوش و حلق و بینی گفت: گاهی علائم عصبی در مبتلایان به کرونا خوب می‌شوند و گاهی نوع شدید آن مانند نوع شدید سرگیجه دورانی همراه با تب و استفراغ بروز می‌کند و مدت زیادتری طول می‌کشد که خوب شود. علائم گوارشی مانند دل‌پیچه، اسهال و استفراغ از دیگر علائم کرونا هستند.

رزم‌پا افزود: ویروس کرونا قبلا هم وجود داشته است و در حقیقت نوع جهش‌یافته ویروس سرماخوردگی است اما برعکس سرماخوردگی حتی در فصل گرما نیز، مخرب‌تر است و اکنون مسری‌تر شده است. ویروس فعلی، عوارض بیشتری دارد؛ این درحالی است که مردم نسبت به رعایت اصول پیشگیری از کرونا نسبت به گذشته سهل‌انگار و بی‌خیال شده‌اند درحالی‌که کرونا به کسی رحم نمی‌کند و حتی این دو هفته تعداد زیادی از گروه درمانگران نیز به کرونا مبتلا شده‌اند و متاسفانه برخی از آنان جان خود را ازدست‌داده‌اند که فداکاری آنان قابل‌تقدیر است.

 

منبع: ساعت 24

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.