به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بیژن مونسان، متخصص بیماریهای عفونی- داخلی در خصوص وجود نیترات در آبهای آشامیدنی و اثرات مخرب آن بر بدن انسان گفت:
متاسفانه آلایندههایی نظیر نیترات که تاثیر آن حداقل ۱۵ سال بعد آشکار میگردد، به مراتب خطرناکتر هستند. از آنجایی که نیترات به وسیله خاک به آبهای زیرزمینی راه مییابد و روشهای معمول تصفیه آب قادر به حذف آن نیستند، این محلول به آبهای آشامیدنی راه پیدا میکنند. نیترات پس از ورود به سیستم گردش خون، آهن و هموگلوبین را اکسید کرده و پس از فرآیندی که در نتیجه تبدیل هموگلوبین به مِتهِموگلوبینِمی صورت میگیرد، ظرفیت اکسیژن رسانی کم شده و در نتیجه به بافتها اکسیژن کافی نمیرسد که این فرآیند بعداز مدتی موجب تغییر رنگ پوستو تیرگی آن به ویژه در نواحی دور چشم و دهان شده که به آن سندرم BIueBaby میگویند. متاسفانه این مشکل را در نوزادان زیر شش ماه به این دلیل که جز آسیبپذیرترین گروههای سنی هستند بیشتر مشاهده میکنیم. همچنین در بزرگسالان وجود سردردهای مزمن، خواب آلودگی و اشکال در تنفس نیز میتواند از علائم مسمومیت با نیترات باشد.
این متخصص در پاسخ به اینکه این ماده میتواند باعث وجود بیماریهایی چون سرطان شود یا خیر، عنوان کرد: مطالعاتی که اخیرا در کلمبیا انجام شد، نشان داد رابطه معنیداری بین شیوع سرطان معده و غلظت نیترات درآب آشامیدنی وجود دارد. اما بررسیهای اپیدمیولوژیکی در دیگر نقاط دنیا رابطه مطمئنی را در این زمینه نشان نداده است. البته در فرآیندهای آزمایشگاهی که بر روی حیوانات صورت گرفت، ثابت شده که ترکیبات نیترات سرطانزاست.
بیشتر بخوانید: آبهای نیتراتدار سرطانزا هستند
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز