محمود چالاکی، معاون مدیریت کنترل و مبارزه با آفات عمومی سازمان حفظ نباتات کشور در شورای پدافند غیرعامل استان در سالن جلسات استانداری لرستان اظهار داشت:
ملخها شامل ۲ گونه بومی و صحرایی هستند که نوع بومی آنها حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰هزار هکتار در کشور و سه هزارو ۲۰۰ هکتار در لرستان را پوشش دادهاند. ملخ صحرایی جزو هفتمین بلاهای آسمانی است و قدمت آن به بیش از چهار هزار سال پیش میرسد، قدرت تولید مثل، سازگاری و جابهجایی بالایی دارد همچنین پرواز آنها با بادهای موسمی صورت میگیرد. اکنون ۶۰ کشور در سطح ۲۹ میلیون هکتار درگیر مساله ملخهای صحرایی هستند و بیشتر کشورها با هزینه هنگفت در پی مقابله با این بحران هستند.
چالاکی با اشاره به اینکه ملخهای صحرایی در جنوب شرق کشور مستقر هستند اضافه کرد: سال گذشته مبارزه با ملخ در سطح ۷۵۰ هزار هکتار در کشور انجام شد که بیشترین سهم مبارزه با دنیا در ایران صورت گرفته است. متاسفانه از سال گذشته کشور وارد بحران ملخ شد و گستره ملخ بین سه تا پنج سال در هر منطقه طول میکشد که ۶ استان درگیر و در خردادماه به ۱۰ استان افزایش یافت. استانهای ایلام و خوزستان بیشترین مبارزه با ملخ را داشتند اما اکنون اولین هجوم ملخ از آبانماه امسال شروع شده که در این راستا باید آمادگی داشته باشیم چرا که ملخ صحرایی اجازه مبارزه نمیدهد.
سال گذشته برای مبارزه با ملخ ۵۰ میلیارد تومان هزینه شد و بر اساس پیشبینیها انتظار میرود امسال ۸۴ میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با این آفت نیاز است چرا که تا سه سال دیگر درگیر آن خواهیم بود. برای مبارزه با این آفت باید سمپاشها تجهیز شوند اگر چه به دلیل تحریمها این تجهیزات وارد نشدهاند اما مهندسان داخلی اقدام به ساخت این وسایل کرده که اکنون صادرات آن نیز به پاکستان انجام صورت میگیرد.
بیشتر بخوانید: مبارزه با آفت ملخ تا سه سال آینده در کشور ادامه دارد
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز