دکتر علیرضا بیگلری، رییس انستیتو پاستور ایران در نشست خبری با خبرنگاران استان زنجان که بهصورت ویدیو کنفرانس برگزار شد گفت:
با اقدامات انجام گرفته توان انجام روزانه ۱۰ هزار آزمایش کرونا در ایران وجود دارد و این درحالی است که در کشور پیشرفتهای چون آمریکا روزانه هفت هزار آزمایش انجام میگیرد. از همان شروع بیماری کرونا، آمادگی برای راهاندازی آزمایشگاه کرونا وجود داشت که اولین آنها در قم و اراک ۲ شهری که موارد اولیه بیماری در آنها ظهور و بروز کرد، راهاندازی شد. هماکنون در شهرهای تبریز، اصفهان، شیراز، زاهدان، زنجان، تهران این نوع آزمایش بهصورت شبکهای منظم انجام میشود که این کار مورد تحسین کارشناسان سازمان بهداشت جهانی نیز قرارگرفته است. با بروز بیماری کرونا در کشور و در بطن این تهدید ۲ فرصت ایجاد شد، یکی اینکه شبکه قوی و منسجم آزمایشگاهی مولکولی در اقصی نقاط کشور شکل گرفت و دیگر اینکه تولید کیتهایی که واقعا جرات و جسارت میخواست، در کشور رقم خورد و این مهم مدیون دانشمندان و فناوران جوان کشورمان است که واقعا افتخار آفریدند.
رییس انستیتو پاستور ایران با اشاره به اینکه کنترل بیماری کرونا بهنحوه رفتار مردم بستگی دارد افزود: ۲ هفته تعطیلات نوروزی فرصت طلایی است که همکاری مردم و ماندن آنان در خانه و پرهیز از اجتماعات میتواند به کاهش موج بیماری در کشور منجر شود، درغیراینصورت تا پایان اردیبهشت تداوم خواهد داشت.
این مسؤول با اشاره به دستساز بودن ویروس کرونا نیز ادامه داد: در زمان حاضر انستیتو پاستور ایران بر ژنوم ویروس کرونا کار میکند که همانند ویروس ووهان چین بوده و در این میان نکته با اهمیت بررسی و مطالعات ژنوم ویروس در داخل کشور به لحاظ جغرافیایی و تغییرات احتمالی آن مورد توجه قرارگرفته است. نمیتوان با قاطعیت گفت این ویروس طبیعی و یا غیرطبیعی است چراکه این موضوع به بررسی بیشتری نیاز دارد و ازطرفی این رخداد درس بزرگتری برای جامعه داشت و اینکه کشورمان باید برای هر اتفاقی آماده باشد چرا که تکنولوژی بیماریها متفاوت شده و این زنگ خطری برای رویارویی با بیوتروریسم است.
بیگلری در ارتباط با ساخت واکسن این نوع ویروس نیز گفت: کرونا یکی از ناشناختهترین ویروسها در جهان بهشمارمیرود که اکنون بسیاری از کشورها همانند چین، کره جنوبی و آمریکا برای ساخت واکسن آن اقدام کردهاند و در ۱۰۰سال گذشته چنین بیماری حادی وجود نداشت. هم اکنون همت اصلی کشورهای دنیا برای خروج از وضعیت فعلی ساخت واکسن مورد نیاز است که در زمان حاضر کشور چین نیز کارهای انجام داده که برای اثر بخشی و تاثیر آن باید منتظر ماند. انستیتو پاستور ایران نیز یکی از اعضای شبکه جهانی است که ساخت واکسن را آغاز کرده و بهدلیل آنکه شناخت کاملی از این ویروس وجود ندارد این روند به مراتب طولانیتر خواهد بود و حتی در صورت تولید واکسن و ورود آن به بازار جهانی کارآیی ۱۰۰درصدی را نخواهد داشت تا اینکه به مرور زمان واکسنهای موثرتری تولید شود.
به گفته این مسؤول، انستیتوپاستور ایران در ۲ مکان کشور ۲ شعبه دارد یکی در روستای اکنلو در استان همدان که کانون آموزش بیماریهای منتقله از جوندگان است که سازمان جهانی بهداشت اقدامات خود را در این مکان انجام میدهند و برای آموزش کارکنان هرسال، دهها نفر از دهها کشور حضور مییابند و آموزش میبینند و دیگری یک پژوهشکده هم در شمال کشور در آمل واقع شده که به بیماریهای محیطی میپردازد.
بیشتر بخوانید: ایرنا روزانه ۱۰ هزار آزمایش کرونا در کشور انجام میشود