معرفی ژنوتیپ‌های برتر محصول پسته

کد مطلب: 1576
  • 06 فروردین 1399
  • 16:29
  • 0 دیدگاه
  • 618 بازدید
  • Article Rating

اندیشکده ارزش - دکتر علی خدیوی، عضو هیات علمی گروه علوم و مهندسی باغبانی دانشگاه اراک در گفت‌وگو با ایرنا بیان کرد:

این دانشگاه با انجام یک طرح تحقیقاتی مشترک ژنوتیپ‌های (ویژگی ژنتیکی) برتر محصول پسته را از نظر کمیت و کیفیت مغز ارایه کرد. این طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه صنعتی شاهرود و مرکز تحقیقات کشاورزی سمنان برای استفاده به باغداران پسته در سراسر کشور ارایه شده‌است. در این طرح محصول پسته از نظر صفات مهم و تجاری شامل وزن مغز، طعم، درصد و رنگ مغز و میزان خندانی در مدت چند سال مورد ارزیابی قرارگرفت که در نهایت هشت ژنوتیپ برتر انتخاب شد و به مرحله ارایه رسید.

ایران با تولید بیش از ۴۵ درصد پسته‌ دنیا رتبه نخست را در تولید این محصول به خود اختصاص داده و آمریکا و ترکیه در رتبه‌های بعدی قرار دارند.۳۶۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیرکشت پسته قرارداشته و استان کرمان با مجموع بیش از ۲۷۰ هزار هکتار باغ‌های بارور و غیربارور ۷۷درصد محصول کل کشور را تولید کرده و به‌عنوان مهم‌ترین منطقه پسته‌کاری ایران و دنیا محسوب می‌شود.

 

بیشتر بخوانید:  ژنوتیپ‌های برتر محصول پسته در دانشگاه اراک معرفی شد

 

 

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.