به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، با افزایش نگرانی در مورد امنیت غذایی بهخاطر بحران ویروس کرونا، برخی توقف صادرات غلات روسیه را یک تهدید جدید و هشداردهنده میدانند. دولت روسیه در اوایل همین ماه کاهش صادرات هفت میلیون تن غلات را تصویب کرد. این محدودیتها که برای حفاظت از بازار داخلی موادغذایی ایجاد شده مربوط به غلات ضروری مثل گندم، چاودار، جو و ذرت میشود.
سهمیههای جدید صادرات غلات روسیه از اول آوریل تا سیام ژوئن اجرایی میشود و اعضای اتحادیه اقتصادی اوراسیا به رهبری روسیه از این محدودیتها معاف هستند. پرشدن سهمیهها بهمنظور توقف فوری صادرات یا تعلیق واردات غلات نیست چون تاجران معمولا اظهارنامههای گمرکی را زودتر پرمیکنند. درواقع، ارسال محمولههای غلات هنوز ادامه دارد و احتمالا تا پایان ماه مه هم متوقف نمیشود. تحلیلگران تخمین میزنند صادرات غلات در آوریل حدود 4 میلیون تن باشد که شامل بیش از 3 میلیون تن گندم میشود وسایر محمولهها هم ماه آینده به خریدارانشان میرسند. بنابراین صادرات تا قبل از ماه ژوئن متوقف نمیشود.
از آنجایی که روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است، محدودیتهای اعمالشده در بحبوحه شیوع ویروس کرونا نگرانیهایی بهوجود آورده است. تحلیلگران تاکید دارند تا پایان ماه مه هیچجایی برای نگرانی نیست و پس از آن هم انتظار نمیرود بازار با کمبود جدی غلات روبهرو شود. درحالیکه اروپا مقصد اصلی محمولههای غلات روسیه نیست، ولی واردکنندگانی مثل ایران، مصر و ترکیه باید به دنبال منابع دیگری باشند. این محدودیتها باعث کمبود غلات نمیشود ولی وجهه تجاری روسیه را خراب میکند و آن را تبدیل به یک عرضهکننده غیرقابل اطمینان میسازد. بسیاری از کشورها از جمله روسیه در سال جاری با خشکسالی مواجه بودهاند که بر قیمت غلات تاثیر میگذارد. علاوهبر خشکسالی، همهگیری ویروس کرونا هم تاثیر قابلتوجهی بر کشاورزی گذاشته و تعطیلیهای ناشی از آن زنجیره جهانی عرضه را به شدت مختل کرده است. این اختلالات باعث شده نگرانی از امنیتغذایی افزایش یافته و روسیه محدودیتهای صادرات را اعمال کند.
بیشتر بخوانید: آیا کاهش صادرات غلات روسیه امنیت غذایی جهان را تهدید می کند؟
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز