طی روزهای اخیر بیتوجهی برخی از مردم خوزستان از یکسو و خوشخیالی و خوشبینی بیشازحد مسئولان نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی و هشدارهای کرونایی و بیتوجهی به رعایت فاصلهگذاری اجتماعی هوشمند از سوی دیگر منجر به انفجار بمب آمار ابتلای کرونا در این استان بود؛ این درحالی است که «کلانشهر اهواز» بهعنوان پرچمدار این آمار طی چند روز اخیر بیشترین تعداد مبتلا را به خود اختصاص داده است تا جاییکه نزدیک به نیمی از آمار ابتلای خوزستان مربوط به این شهر است.
علی احسانپور، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اهواز اظهار میکند:
درحالحاضر تابآوری سیستم بهداشت و درمان خوب است یعنی خدماترسانیها به بیماران کرونایی در سطح مطلوب و باوجود افزایش تعداد بیماران اما خللی در این زمینه ایجاد نشده است. وقتی انفجار آمار در کشورهای ایتالیا و اسپانیا صورت گرفت، تعداد بیماران قابل پذیریش نیز به تبع کاهش و از پذیرش بیماران بالای ۶۰ سال خودداری کردند؛ در خوزستان هنوز به آن میزان نرسیدهایم ولی مردم باید بیشتر از هر زمان دیگری هوشیار و دغدغه رعایت مسائل بهداشتی را داشته باشند. درحالحاضر ۴۰ درصد از ظرفیت شبکه بهداشت و درمان فعال شده است ولی افزایش آمار بهطور قطع آسیبهایی را نیز به دنبال دارد.
سید محمدعلوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در گفتوگو با خبرنگار مهر علت بالا رفتن آمار بیماری کرونا را افزایش تعداد مراجعان به بیمارستانها که متعاقبا باعث بستری تعداد بیشتر افراد شده است، اعلام و اظهار میکند:
دلیل دیگر این است که تعدادی از بیماران مراجعهکننده به بیمارستان نیز از سوی همکاران در مراکز بهداشت با غربالگری و افزایش ظرفیت تست شناسایی شدهاند. چهار آزمایشگاه کرونا در خوزستان فعال شده است؛ از این بین دو آزمایشگاه مربوط به اهواز است که روزانه ظرفیت انجام بیش از ۶۰۰ تست را دارد که این موارد کشف شده را افزایش میدهد. از دلایل دیگر نیز میتوان به مردمی که مسائل بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نمیکنند، اشاره کرد؛ البته در این بین بسیاری از افراد رعایت میکنند.
مردم باید ضمن احترام به فاصلهگذاری اجتماعی، آداب سرفه را رعایت کرده و ترشحات تنفسی را به صورت بهداشتی دفع کنند؛ همچنین بهطورحتم از ماسک استفاده کرده و شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون را فراموش نکنند.
حسین کاملی، مدیر روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی اهواز در گفتوگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه پیک بیماری که در این چند روند افزایشی دارد مردم باید بیشتر رعایت کنند، اظهار میکند:
روز گذشته آمار دزفول، آبادان، خرمشهر، شوش، باوی و حمیدیه بالا بود که مردم باید در این شهرها بیشتر احتیاط و فرمانداریها دقت بیشتری را به خرج بدهند؛ در مقابل مسجدسلیمان، رامهرمز، باغملک، امیدیه و اندیمشک با ابتلای کم هستند. تا مردم همراهی نکنند این مشکل با دستور، ابلاغیه و دستورالعمل حلشدنی نیست. آنها باید فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت و از ترددهای غیرضروری خودداری کنند؛ همچنین با توجه به ایام ماه رمضان تردد مردم شبانه شده است و آن را نیز باید محدود کنند.
سید کریم حسینی، منتخب اول مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار میکند:
حدود سه روز پیش یک افزایش آماری را در استان و بهویژه در اهواز داشتیم. گرچه مسئولان بهداشت و درمان تلاش میکنند ولی بههرحال این افزایش آمار جای سوال بود که میتواند ناشی از رعایتنکردن فاصلهگذاری اجتماعی و همچنین بهدلیل افزایش مراکز تشخیصی است اما این موضوع همچنان حساسیتزا خواهد بود. باید به مسئولان امر بگوییم اگر نیاز به محدودیتهای مجددی هست هرچه سریعتر وضع و در این زمینه اقدامات لازم انجام شود؛ علتیابی و هشدارهای لازم باید ارائه شود و ستاد ویژه مبارزه با کرونای استان نیز اقدام سریعتری در این زمینه انجام دهد. امیدوارم روند کاهشی ابتلای افراد به ویروس کرونا را طی روزهای آتی شاهد باشیم؛ بهعنوان نمایندگان مردم در مجلس توصیههای لازم را به مراکز بهداشتی گوشزد میکنیم که به همه مناطق به صورت عادلانه رسیدگی کنند.
همچنین پروانه پیشنمازی، مدرس دانشگاه و پژوهشگر ارتباطات بحران در گفتوگو با خبرنگار مهر در این زمینه اظهار میکند: وقتیکه میگوئیم رسانهها در انواع بحرانها یک سری وظایف کلاسیک و تعریف شده دارند، یعنی در تقسیمبندی سه فاز بحران پیش از بحران، حین وقوع بحران و پس از بحران رسانه در هر مرحله وظایفی دارند. این بحران هنوز کنترل نشده و در مرحله «پیش از بحران» بودیم و همه میدانستیم که اگر به آن بیتوجهی کنیم باز دوباره ممکن است که برگردد و با شدت بیشتر از قبل شیوع و همهگیری کند؛ پس این بیماری غیرقابل پیشبینی و پیشگیری نبود.
اینکه دولت بر اساس چه فاکتورهایی برای فعالیت دوباره اصناف تصمیمسازی کرده است، خودش بهتر میداند و بهطور قطع با درنظرگرفتن تمام جوانب کار تصمیمگیری میکنند که میتواند اشتباه هم باشد؛ چون این بیماری کنترل نشده بود و احتمال بازگشت با شدت بیشتر از قبل وجود داشت. اینکه دسترسی رسانهها به بهانه کرونا محدود شده مشخص است ولی بههرحال رسانهها یک مسئولیت اجتماعی دارند و حتی درصورت ناتوانایی پوشش خبری مستقیم از آنچه در ستادهای تصمیمسازی رخ میدهد، ولی باید هشدارسازی داشته باشند.
بیشتر بخوانید: کرونا در خوزستان همچنان میتازد/بیمارستان دوم اهواز در حال تکمیل