رئیس شورای سلامت شهرستان خاتم گفت: بیماری تب مالت نسبت به سال گذشته چهار برابر افزایش یافته است.
جواد میر بهبودی، از تب مالت بهعنوان یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و دام یاد کرد و افزود: تشکیل کمیته عملیاتی با همکاری ادارت، برگزاری دورههای آموزشی برای دامداران، ساخت پیشسردخانه کشتارگاه و بیمهشدن دامهای دامداران از مواردی است که برای پیشگیری و کنترل بیماری به تصویب رسید.
رئیس شبکه بهداشت و درمان خاتم نیز در جلسه شورای سلامت گفت: در سه ماهه اول سال جاری در خاتم ۴۴ نفر، در هرات ۵ نفر، در مروست ۱۶ نفر و در دهستان چاهک نیز ۲۱ نفر به این بیماری مبتلا شدند.
رئیس اداره دامپزشکی خاتم هم اظهار داشت: تب مالت که بهوسیله باکتری بروسلا ایجاد میشود، طیف وسیعی از پستانداران اهلی و وحشی را مبتلا میسازد. سال گذشته ٣۴ هزار راس دام واکسیناسیون شدند و هزار و ۴۰۰ راس دام سبک و سنگین خونگیری شد.
قدیمی از لبنیات آلوده، گوشت، پشم، خاک و فرآوردههای دامی بهعنوان عامل انتقال باکتری یاد کرد و ادامه داد: تب، لرز، تعریق، ضعف، خستگی، سردرد و درد مفاصل و عضلات از علائم بیماری تب مالت است.
وی افزود: کسانی که با گوشت و پوست حیوان در تماس هستند باید از عینک و دستکش استفاده کنند تا ترشحات حیوان آلوده به مخاط چشم و تنفس آنها منتقل نشود.
شیوع این بیماری که از حیوان به انسان سرایت میکند در کشورهای صنعتی و پیشرفته کاهش چشمگیری داشته و با افزایش صنایع پاستوریزه مدرن در کشورها تا حد ممکن کنترل شده است. بااینوجود کماکان در بافت سنتی روستاها با مصرف لبنیات غیرپاستوریزه به شکل موردی دیده میشود. باوجود آموزشها در مناطق روستایی کشور همچنان نیاز به آموزش احساس میشود چراکه مصرف لبنیات سنتی در شرایط امروزی موجبات بروز بیماریهای عفونی، چون تب مالت را فراهم کرده است.
فصل بهار به علت افزایش زادوولد دامها و شیردهی در بین آنها شرایط برای شیوع بیماری تب مالت فراهم است. بنابراین نسبت به شیوع این بیماری در کشور هشدار داده شده و به مردم توصیه میشود از مصرف لبنیات سنتی خودداری کنند.
سازمان دامپزشکی کشور نیز باید نظارت بر سلامت دامهای کشور را افزایش دهد تا روند شیوع این بیماری در کشور کاهش پیدا کند.
منبع: خبرگزاری فارس