پژوهشگران کولهپشتیهای کوچکی را متناسب با اندازه مرغ ابداع کردهاند که با قراردادن در پشت کتف مرغ و با تجزیه و تحلیل رفتار پرندگان میتواند آلودگی کنه را در گلههای تخمگذار شناسایی و ارزیابی نماید.
در این تحقیق محققان در دانشگاه کالیفرنیا، روی کنه مرغهای شمال ایالاتمتحده تمرکز داشتند. این محققان ابتدا سه رفتار مرغ شامل نوکزدن، خواراندن خود با منقار و تکاندن بدن را شناسایی کردند.
این تیم فرض کرده است که اگر مرغها به کنه آلوده شوند، دو رفتار آنها تغییر میکند و سعی میکنند بهنوعی پرهای خود را تمیز نگهدارند.
سنسورهای حرکتی کوچکی در کولهپشتیهای ریزی پشت کتف مرغهای تخمگذار نصب گردید و رفتار پرنده در آزمایشگاه مورد بررسی قرارگرفت.
سپس دانشمندان علوم رایانهای، الگوریتمهای جدیدی را برای کشف رفتار مرغ ایجاد کردند. اکثر الگوریتمها از شکل یا ویژگی رفتاری استفاده میکنند، اما هیچکدام از هر دو آنها استفاده نمیکنند. رویکرد محققین در این طرح بسیار هیجانانگیز بود زیرا با استفاده از هر دو الگوریتم دقت اطلاعات بسیار افزایش یافت این به تصمیمگیریهای درست در مورد سلامتی پرنده کمک میکند.
بهطور سنتی، مطالعات رفتار حیوانات به مشاهدات تصویری متکی بودند که زمانگیر و مستعد خطا هستند. در این مطالعه گله از آلودگی کنه رنج نمیبرد، زیرا تیم طراحی الگوریتم رفتارهای مختلف مرغ را بهشدت تحتنظر داشت و تمامی الگوهای رفتاری مرغ را کشف نمود.
هنگامی که پرندگان با این روش تحت درمان و بهبودی قرار گرفتند، دادهها حاکی از بازگشت رفتار پرندگان به سطح عادی بود.
این نتایج میتواند به کشاورزان زمان مناسب بررسی پرندگان از لحاظ انگلی را اطلاع داده و همینطور میتواند برای بررسی اثرات تغییرات محیط یا رژیم غذایی یک پرنده نیز استفاده شود.
منبع: حکیم مهر