دکتر کیانا فرهی با حضور در برنامه سلام صبحبخیر شبکه سه سیما درباره انواع ماسکها توضیح داد.
در ادامه مهمترین بخشهای گفتوگوی دکتر فرهی را میخوانید.
♦ پیشرفتهترین ماسک؛ ماسکهای معروف به N95 که کاملا با ساختار فرم صورت ساخته شده و فیلتری حرفهای دارد.
♦ این نوع ماسکها برای استفاده در آی.سی.یو و نقاط حساس بیمارستان استفاده میشود، از این ماسک حتی نمیتوان در اتاق عمل استفاده کرد.
♦ از ماسک N95 میتوان 8 ساعت استفاده کرد و پس از آن دیگر قابل استفاده نیست، اما درصورتیکه بخواهیم کمتر از 8 ساعت استفاده کنیم باید آن را در پلاستیک در بسته قراردهیم و دوباره از آن استفاده کنیم.
♦ این ماسک بههیچعنوان نباید بهصورت روزانه استفاده شود، زیرا اگر فرد آلوده باشد به راحتی بازدم تنفس از فیلتر به بیرون میآید و بیماری کرونا به دیگران انتقال میشود.
♦ ماسک FFP2؛ ماسک فیلترداری است که مناسب افرادی که در بیمارستان هستند و از افراد بیمار مراقبت میکنند، ساخته شده است.
♦ این نوع ماسک فیلتر قوی دارد و تنها افرادی که تست منفی دارند میتوانند از آنها استفاده کنند.
♦ چهار لایه است، برای پرسنل مناسب است زیرا بهراحتی میتوان در آن تنفس کرد، هرگز برای استفاده روزانه توصیه نمیشود زیرا ممکن است فرد آلوده باشد و بیماری را به دیگران انتقال دهد.
♦ ماسکهای پارچه پلاستیکی؛ بیشتر افراد شاغل در آرایشگاهها از آن استفاده میکنند، هیچ نوعی از پوشش ندارند.
♦ این نوع ماسکها قابل شستوشو هستند اما بدترین نوع ماسک محسوب میشوند. بهعلت تعریقی که در آن صورت میگیرد فرد دائم آن را جابهجا میکند و بهراحتی ویروس کرونا منتقل میشود.
♦ بهترین ماسکی که در تمام دنیا قابل استفاده و قابل جلوگیری از ویروس است؛ ماسکهای جراحی هستند. این نوع ماسک کاملا یکبارمصرف، صددرصد ایمن و مطمئن است. بههیچعنوان قابل اتو کردن نیست و تنها میتوان 3 تا 4 ساعت در روز از آن استفاده کرد. باید قبل از استفادهکردن از این نوع ماسک دستها شسته شود و فقط از طریق کش روی صورت قرار بگیرد، در زمان استفاده نیز نباید به آن دست بزنیم زیرا ویروس را جذب میکند و آلوده است.
♦ درصورتیکه به ماسک جراحی دسترسی نبود میتوان با پارچهای نخی ماسک تهیه و استفاده کرد.
استفاده از ماسک یکی از اقدامات پیشگیرانهای است که میتواند شیوع برخی بیماریهای ویروسی تنفسی از جمله کووید-۱۹ را محدود نماید. بااینوجود، استفاده از ماسک به تنهایی برای تامین سطح مناسبی از محافظت، کافی نیست و سایر اقدامات نیز باید اتخاذ شود.
جدای از اینکه ماسک زده شود یا خیر، رعایت حداکثری بهداشت دست برای جلوگیری از انتقال کووید-۱۹ از انسان به انسان بسیار مهم است.
مطالعات مربوط به آنفلوآنزا، بیماریهای شبیه آنفلوآنزا و کروناویروسهای انسانی شواهدی را نشان میدهد که استفاده از ماسک پزشکی میتواند از انتشار قطرات عفونی از یک فرد آلوده به شخص دیگر و آلودگی احتمالی محیط توسط این قطرات جلوگیری کند.
منبع: خبر آنلاین