رئیس گروه مدیریت بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: با توجه به اینکه علائم اولیه در تب کریمه کنگو کاملا مشابه علائم بیماری کووید-۱۹ است این موضوع میتواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد.
«دکتر بهزاد امیری» گفت: امسال علاوهبر مشکلاتی که سابق بر این در بحث بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان داشتیم، بحث اپیدمی بیماری کرونا هم وجود دارد و بر اساس هماهنگیهایی که با سازمان دامپزشکی و شهرداریها به عمل آمده قرار است در تهران دیگر میدان عرضه دام نداشته باشیم و افرادی که قصد قربانی کردن دام دارند از طریق کشتارگاهها بهصورت نیابتی این کار را انجام دهند.
امیری ادامه داد: علاوهبر سایر بیماریهای منتقله از دام به انسان از آنجاییکه در فصل فعالیت کنهها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (cchf) نیز موضوع جدی است؛ این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال مییابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری میشود. گاهی ممکن است این بیماری علائم واضحی نداشته باشد ولی با توجه به اینکه علائم اولیه در تب خونریزیدهنده کاملا مشابه علائم بیماری کووید-۱۹ است این موضوع میتواند تشخیص بیماری را به تعویق بیاندازد که عواقب بد نگرانکنندهای خواهد داشت.
وی تاکید کرد: دام باید از مراکز مجاز تحت نظارت سازمان دامپزشکی تهیه شده و در کشتارگاههای مجاز صنعتی ذبح شود. افرادی که کار ذبح دام را در این مراکز انجام میدهند باید وسایلی نظیر چکمه، دستکش، لباس مناسب استفاده کنند و دستهای خود را قبل و بعد از ذبح دام ضدعفونی کنند. یکی از مشکلاتی که سابق بر این داشتیم این بود که افرادی که اقدام به ذبح دام در اماکن عمومی و خانهها میکردند، خونابهها در جویهای اطراف روان میشد که علاوهبر آنکه میتوانست باعث بیماری شود، از منظر بهداشتی هم مشکلاتی ایجاد میکرد.
امیری خاطر نشان کرد: زمانی که دام ذبح شد نباید برای مصرف گوشت آن تعجیل کرد و باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود. در مورد مصرف جگر و سایر احشا نیز باید حداقل ۴۸ ساعت صبر کنند زیرا اگر دام آلوده به ویروس cchf باشد باید اجازه دهیم آن پدیده که گلیکولیز در لاشه مستقر شود و باعث شود اسیدیته گوشت پایین بیاید که اگر ویروسی هم وجود داشت ازبینبرود.
منبع: حکیم مهر
نام نام الزامی می باشد
ایمیل ایمیل الزامی می باشد آدرس ایمیل نامعتبر می باشد
وب سایت
درج نظر الزامی می باشد
من را از نظرات بعدی از طریق ایمیل آگاه بساز