مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان گفت: همانگونه که ویروس کرونا از صندلی، خودکار و... منتقل میشود، احتمال دارد هرگونه حیوانی در نقش شی فیزیکی عامل انتقال ویروس باشد، اما بهطور مستقیم حیوانات ویروس را منتقل نخواهند کرد.
«دکتر شهرام موحدی» درباره برخی نگرانیها از انتقال ویروس کرونا از حیوانات، پرندگان و آبزیان به انسانها، اظهارکرد: هیچ بحث علمی ثابتشدهای مبنی بر انتقال ویروس کرونا از دام به انسان وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اگر دام را همانند یک شی درنظر بگیریم، شاید بهصورت مکانیکی ویروس کرونا به انسان منتقل شود، توضیح داد: اگر گربه یا سگ خانگی داشته باشیم و در پارک و محیط بیرون که ویروس کرونا بر سطحی قرار گرفته، احتمال دارد ویروس کرونا به پوست، مو و یا بدن حیوان منتقل شود و از این طریق در تماس انسان با حیوان، شخص به کرونا مبتلا شود.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان تاکید کرد: سازمان بهداشت جهانی دام (OIE) تاکنون بحث انتقال مستقیم کرونا از حیوانات به انسان را مطرح نکرده و انتقال ویروس تنها بهصورت مکانیکی انجام میشود.
وی درخصوص برخی شایعات مبنیبراینکه با توجه به آمار بالای ابتلا افراد به کرونا در استانهای شمالی و احتمال انتقال ویروس کرونا از طریق آبزیان، گفت: این موضوع صحت ندارد و با توجه به گستردگی اخبار در فضای مجازی اینگونه مطالب بدون هیچ پشتوانه علمی منتشر میشود.
موحدی تاکید کرد: همانگونه که ویروس کرونا از صندلی، خودکار و ... منتقل میشود، احتمال دارد هرگونه حیوانی در نقش شی فیزیکی عامل انتقال ویروس باشد، اما بهطور مستقیم حیوانات ویروس را منتقل نخواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه به ویروسهای خانواده کرونا و یا کرونا ویریدهها، دستهبندی متفاوتی دارند، گفت: خانواده کرونا ویریده در حوزه دامپزشکی موضوع ناشناختهای نیست و از سال ۱۹۳۵ (حدود ۸۵ سال پیش)، حوزه دام با این خانواده بهطورکامل آشنا است.
مدیرکل دامپزشکی استان اصفهان افزود: بهعنوانمثال برخی از ویروسهای این خانواده دربین طیور بیماری تنفسی (برونشیت طیور) ایجاد میکند که اکنون نیز حوزه دامپزشکی با آن دست و پنجه نرم میکند.
وی با تاکید بر اینکه ویروسها بهعنوان موجوداتی مرموز و بسیار هوشمند، ساختار آنها همواره درحال تغییر است، تصریح کرد: در ارتباط با ویروسها باید بهصورت محتاط حرف بزنیم و برای مقابله با آن، ساختار ویروس را بررسی کنیم.
موحدی گفت: در سال ۱۳۹۵ نیز کشور درگیر آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شد که تقریبا شرایط کنونی در آن زمان در حوزه دامپزشکی ایجاد شد و خوشبختانه طی این سالها موفق به کنترل این بیماری در حوزه طیور شدهایم.
وی با بیان اینکه درحالحاضر جامعه آمادگی پذیرش ویروس را دارد، گفت: این درحالیاست که کشور در سال ۹۵ آمادگی پذیرش این موضوع را نداشت.
منبع: حکیم مهر