عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و متخصص اپیدمیولوژی گفت: نباید به امید دسترسی به واکسن کرونا در رعایت توصیههای بهداشتی مقابله با کرونا سستی کنیم.
دکتر مسعود یونسیان، افزود: تا زمان تولید واکسن کرونا مهمترین اقدام استفاده از ماسک، رعایت فاصلهگذاری فیزیکی، شستن مرتب دستها با آب و صابون است که باید آنها را با جدیت رعایت کنیم و اقداماتی که وزارت بهداشت باید انجام دهد شامل تست، بیماریابی و جداسازی، پیگیری تماسها و قرنطینه آنان است.
وی ادامه داد: هر زمان واکسنی در این حوزه تایید، تولید و توزیع شود و بهعبارتی حداقل دو سوم جامعه را مصون کند، در آن صورت اطمینان پیدا میکنیم که پاندمی کرونا توسعه پیدا نمیکند و میتوان برخی از محدودیتها را برداشت.
یونسیان ادامه داد: اگرچه امید است واکسن موثر کرونا تولید و در سریعترین زمان ممکن محقق شود، اما باید واقعیات را در این زمینه بپذیریم و دل به امیدهای غیرعلمی خوش نکنیم.
وی ادامه داد: هرچند برخی کشورها از جمله ایران در تلاش برای ساخت واکسن کرونا هستند، اما ابهاماتی در این زمینه وجود دارد از جمله اینکه این واکسنها چه مدتی ایمنی ایجاد میکند.
یونسیان افزود: برخی افراد ممکن است تصور کنند مرحله سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا که آخرین مرحله تایید واکسن است به معنی پشتسر گذاشتن یک مرحله اداری است و حتما پس از گذشت زمان مشخص یا تهیه مدارک و مستندات و ارائه آنها به مسئولان مربوطه محقق خواهد شد.
وی ادامه داد: عدهای دیگر تصور میکنند که این مرحله در مدت چند روز یا حداکثر چند هفته پشتسر گذاشته میشود.
این اپیدمیولوژیست ادامه داد: فاز سوم کارآزمایی بالینی یک مرحله اداری یا اقدام بورکراتیک نیست، بلکه مهمترین اقدام برای تعیین کارایی و اطمینان از ایمنی واکسن است که معمولا در مطالعهای با حضور هزاران و حتی دهها هزار داوطلب انجام میشود و معمولا ماهها طول خواهد کشید تا نتایج آن مشخص شود.
عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: بسیاری از واکسنها نمیتواند این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارند، پس مردم نباید تا زمان حصول نتایج قطعی، بیمورد منتظر واکسن کرونا باشند و اقدامات پیشگیرانه کرونا را رها کنند.
منبع: ایرنا