سرانه تولید پسماند در کشور آنقدر بالا است که براساس اعلام اداره کل محیطزیست استان تهران، هر تهرانی در سال بیش از ۳۱۰ کیلوگرم پسماند شهری تولید میکند همچنین روزانه نزدیک به ۸۵۰۰ تن پسماند در شهر تهران تولید میشود که از این میزان حدود ۶۵ درصد آنها زبالههای «تر» هستند.
در کشور ما روزانه ۵۸ هزار تن پسماند عادی تولید میشود که از این میزان بین ۱۵ تا ۲۰درصد پسماند خشک قابل بازیافت است که تنها ۹درصد آن وارد چرخه بازیافت میشود. درحالی سرانه تولید پسماند در کشور ما از سایر نقاط جهان بالاتر است که با رعایت برخی نکات ساده میتوان میزان تولید پسماندهای عادی را کنترل و به سلامت خود و محیطزیست کمک کنیم. در ادامه ۸ نکته که «کمپین پسازاین» به آنها اشاره کرده، آورده شده است.
* پیش از خیسکردن ظروف کثیف، باقیمانده موادغذایی را درون سبد آبگیری بریزید.
* هنگام شستن ظروف غذا سبد آبگیری را خارج از سینک و دور از جریان آب قرار دهید.
* از تخلیه بلافاصله سبد آبگیری پرشده پرهیز کنید تا رطوبت اضافی آن تخلیه و تبخیر شود.
* تا حد امکان موادغذایی درون بستهبندیهای شیشهای، پلاستیکی و فلزی را تا انتها مصرف کنید.
* کمی آب درون بستهبندیهای شیشهای، پلاستیکی و فلزی موادغذایی بریزید و با چند تکان بدنه داخلی ظرف را تمیز کنید.
* از آب خاکستری (فاضلاب خانگی بهجز خروجی سرویس بهداشتی) میتوان برای شستوشوی بستهبندی و خیسکردن ظروف غذای نهار یا شام استفاده کرد.
*پسازاین از ظروف یکبارمصرف پلاستیکی استفاده نکنیم.
*برای نظافت منزل از دستمالهای پارچهای قابل شستوشو استفاده کنیم.
منبع: خبر آنلاین