کاهش مصرف کود با پروتئین گیاهی جدید

کد مطلب: 2919
  • 22 شهریور 1399
  • 15:52
  • 0 دیدگاه
  • 658 بازدید
  • Article Rating

محققان پروتئین جدیدی را در ریشه گیاهان شناسایی کردند که میزان جذب آب و موادمعدنی را کنترل می‌کند.

در تحقیقات پژوهشگران دانشگاه ناتینگهام انگلیس مشخص شد خانواده پروتئین‌های موسوم به مس آبی که ساختار آن‌ها دارای یک یا چند یون مس است، نقش مهمی در شکل‌گیری نوارهای کاسپارین در گیاهان دارند. این نوارها بین سلول‌های گیاهی را پرکرده و مانع نشت آب و مواد معنی می‌شوند و به این ترتیب نقش مهمی در کنترل میزان مصرف موادمعدنی و آب توسط گیاه ایفا می‌کنند. این اولین‌بار است که نقش پروتئین‌های خانواده مس آبی در بیوسنتز لیگنین که یکی از فراوان‌ترین پلیمرهای ارگانیک زمین است، شناسایی می‌شود.

این تحقیقات نشان می‌دهد کارخانه مولکولی موردنیاز برای تجمع لیگنین در نوارهای کاسپارین بسیار منظم بوده و به حوزه‌هایی در ابعاد نانود تقسیم شده است که تاثیر عظیمی بر موادمغذی گیاه دارند. این نتایج، امکان تولید گیاهانی را با قابلیت جذب بیشتر موادمغذی موردنیاز آن‌ها فراهم می‌کند.

در سال‌های اخیر، امنیت غذایی به یک چالش جدی جهانی تبدیل شده است. اگر جمعیت جهان با روال فعلی افزایش یابد، برای تامین غذای موردنیاز آن لازم است تا سال ۲۰۵۰ میلادی، میزان تولید غلات به دو برابر افزایش یابد. اما با توجه به تغییرات آب‌وهوایی زمین بر میزان دسترسی به آب و لزوم کاهش مصرف کودهای شیمیایی برای حفظ محیط‌زیست، این وضعیت به یک چالش جدی‌تر بدل شده است. اما تولید گیاهانی با قابلیت جذب آب و مواد معدنی بیشتر، می‌تواند یک راهکار مناسب برای هر دو چالش باشد.

در روزهایی که بخش کشاورزی کشور دچار بحران کمبود کود و از طرفی افزایش بیش‌ازحد این محصول شده است، می‌توان با استفاده از چنین تحقیقات و پژوهش‌هایی و تخصیص اعتبارات لازم اقدامات لازم را انجام داده که در آینده با چالش‌های بیشتری روبه‌رو نشویم که در آن صورت امنیت‌غذایی کشور امن می‌ماند.

 

منبع: ایرنا

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.