ایران اکونومیست- محققان دانشگاه بوستون اعلام کردند مصرف ویتامینD، خطر مرگ برای مبتلایان به کووید-۱۹ را ۵۲درصد کاهش میدهد.
بر اساس یک پژوهش جدید که به تازگی به انجام رسیده است، بیماران مبتلا به کرونا که به اندازه کافی ویتامین دی (D) مصرف کنند، خطر مرگ آنها به میزان ۵۲درصد به نسبت افرادی که از کمبود این ویتامین رنج میبرند، کمتر خواهد بود.
بنابراین گزارش، ویتامین دی نقشی حیاتی در تقویت سیستم ایمنی بدن بازی میکند و ممکن است با التهابات مبارزه کند. ازاینرو این ویژگی آن را به بازیگری کلیدی در مبارزه با کرونا تبدیل میکند.
نرخ کمبود ویتامین دی در برخی از گروههای مشابهی که به شدت از کرونا آسیب دیدهاند، نیز بالاست. برایناساس، حدود ۴۲درصد از آمریکاییها از کمبود ویتامین دی رنج میبرند که بالاترین میزان آن میان افراد رنگین پوست و افراد مسن مشاهده میشود.
همچنین براساس این یافتهها، افراد سیاهپوست، افراد اسپانیاییتبار و افراد مسن، بیشترین کسانی هستند که از ویروس کرونا آسیب دیدهاند.
دکتر «مایکل هولیک» (Michael Holick) از دانشگاه بوستون در تحقیقات سابق خود به این نتیجه رسیده بود که افرادی که به اندازه کافی ویتامین دی مصرف کنند، خطر ابتلایشان به کرونا به میزان ۵۴درصد کاهش مییابد.
در پی این تحقیقات، او و تیمش دریافتند افرادی که مقدار کافی از ویتامین دی دریافت نمیکنند، احتمال بالایی دارد که بهشدت بیمار شده، دچار سپتیسمی (یا گندخونی که نوعی التهاب است که سراسر بدن را فرا میگیرد و بهدلیل عفونت پیش میآید) شده و حتی پس از ابتلا به کرونا، جان خود را ازدستدهند.
در این گزارش همچنین آمده است: ازآنجاییکه کمبود ویتامین دی در میان افرادی که به بیماریهای دیگر مبتلا هستند، شایع است و همین مساله خطر کرونا را بالا میبرد، بههمینخاطر نمیتوان بهطور دقیق اعلام کرد جان چه تعداد افراد را میتوان با دُز (مقدار) روزانه مشخصی از ویتامین دی نجات داد. اما ازآنجاییکه ما میدانیم ۴۲درصد از مردم آمریکا از کمبود ویتامین دی رنج میبرند و درصورتیکه این نرخ برای بیش از ۲۰۳ هزار آمریکایی که بر اثر کرونا جان خود را ازدستداده اند درست باشد، دراینصورت شاید ۸۵ هزار نفر میتوانستند با مصرف ویتامین دی، وضع بهتری داشته باشند.
همچنین طبق اعلام بنیاد تغذیه انگلیس ۲۰درصد از مردم انگلیس از کمبود این ویتامین رنج میبرند. حال اگر این عدد را بر ۴۱ هزار و ۹۳۶ مورد مرگومیر ناشی از کرونا (تا زمان تهیه گزارش) مطابقت دهیم، نشانگر آن است که میتوانستیم به ۸ هزار و ۳۸۷ نفر از این افراد با اصلاح سطح ویتامین دی بدنشان کمک کنیم.
دیلیمیل در ادامه بهنقل از دکتر هولیک، از محققان دانشگاه بوستون مینویسد: این پژوهش، سندی مستقیم بر آن است که میزان کافی از ویتامین دی میتواند عوارضی از جمله «توفان سیتوکین» (آزادسازی زیاد و سریع پروتئینها در خون) و در نهایت مرگ بر اثر کرونا کووید-۱۹ کاهش دهد.
منبع: سایت خبری ایران اکونومیست