آغاز فصل پاییز و جولان ویروس آنفلوآنزا

کد مطلب: 2947
  • 14 مهر 1399
  • 09:38
  • 0 دیدگاه
  • 1803 بازدید
  • Article Rating

آنفلوانزا بیماری ویروسی و خود محدودی است که بیشترین ابتلا به آن در فصول سرد سال نمایان می‌شود.

شروع برگ‌ریزان و یورش بیماری‌هایی که به این فصل گره خورده است به گزارش خبرنگارگروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، آنفلوآنزا بیماری است که اسم آن در شش ماهه دوم سال بیش از هر زمان دیگر شنیده می‌شود.

آنفلوآنزا یا گریپ یک بیماری تنفسی حاد واگیر است که عامل آن ویروس‌های آنفلوآنزا است و روند سریع و انفجاری دارد و با سردرد ناگهانی، درد ماهیچه، تب و ضعف و بی‌حالی شدید نمایان می‌شود. آنفلوآنزا در تمام طول سال رخ می‌دهد، اما معمولا بیشترین زمان فعالیت ویروس مولد آن در ماه‌های سرد سال و اوج آن درپاییز است.

آنفلوانزا در لیست مرگبارترین پاندمی‌های تاریخ

هزاران سال است که بیماری‌های غیرمنتظره در جهان وجود دارند و بشر از همان سال‌های نخستین حیات خود با آن‌ها دست و پنجه نرم کرده است. بسیاری از این اپیدمی‌ها، پیامد‌های ناباورانه‌ای از تلفات بزرگ انسانی گرفته تا مهاجرت، تحول در سبک زندگی و هزینه‌های هنگفت مالی بر جامعه بشری گذاشته است.

آنفلوانزا در سال ۱۹۱۸ با پایان جنگ جهانی اول در کشور‌های آسیا، اروپا و آمریکای شمالی نشات گرفت که تعداد قربانیان در آن زمان از ۱۷ میلیون تا ۵۰ میلیون نفر رسید.

در زمان شیوع این بیماری روش‌های درمانی محدود بود و واکسن آنفلوآنزا در ۱۹۴۰ در دسترس عموم قرار گرفت. در بیماران نشانه‌هایی همچون سردرد، تنگی نفس، سرفه و تب بروز پیدا می‌کرد و سپس جان می‌باختند.

در این بیماری بیشتر قربانیان جوان بودند. تلفات بین مرد‌ها بیشتر بود، چون همه‌گیری در اردوگاه‌های جبهه آغاز شده بود و با پایان جنگ و بازگشت سربازان به خانه شیوع پیدا کرد. در خیلی از کشور‌ها دیگر مرد جوانی باقی نمانده بود و زن‌ها به کسب‌وکار خانگی پرداختند و به کارخانه‌ها راه پیدا کردند.

چگونه بیماری‌های تنفسی (کرونا، سرماخوردگی و آنفلوآنزا) را از هم تشخیص دهیم؟

هر ساله با شروع فصل سرما شاهد شیوع بیماری‌های تنفسی از جمله سرماخوردگی و آنفلوآنزا هستیم، اما مشکلی که امسال به عنوان مهمان ناخوانده به جمع بیماری‌ها افزوده شده بیماری کرونا است.

شروع برگ‌ریزان و یورش بیماری‌هایی که به این فصل گره خورده است

شمس برهان پزشک عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: بسیاری از علائم سرماخوردگی، آنفلوآنزا و کووید-۱۹ شبیه به هم است به‌طوری که تشخیص‌دادن آن‌ها از هم دشوار می‌شود، همه‌ این بیماری‌ها در اثر ویروس به‌وجود می‌آیند، اما ویروس هر یک متفاوت است.

او با بیان اینکه دو بیماری آنفلوآنزا و کرونا دارای علائم مشترک هستند و هر دو ریه‌ها را درگیر می‌کنند، افزود: تنها تفاوت این دو در زمان بروز علائم است و دیده‌شدن علائم ابتلا به آنفلوآنزا در افراد، یک تا ۴ روز پس از ابتلا رخ می‌دهد، این درحالی است که مبتلایان به کرونا معمولا ۵ تا ۷ روز پس از ابتلا علائم بیماری را از خود نشان می‌دهند.

 

تقارن نگران‌کننده همه‌گیری کووید- ۱۹ با آنفلوانزا

معمولا آنفلوآنزا روند سریع و انفجاری دارد و شخص مبتلا دچار سردرد، بدن درد و لرز و سرفه می‌شود، اما در کرونا علائم تدریجی‌تر است و یکی از علایمی که در کرونا ممکن است سریع‌تر از آنفلوآنزا بروز کند تنگی نفس است که درآنفلوآنزا تنگی نفس نادر است مگر اینکه در مراحل پیشرفته باشد و ریه درگیر شده باشد.

شمس برهان اضافه کرد: سرماخوردگی معمولا با آبرزش بینی شروع می‌شود بدن درد کمتری دارد و علائم خفیف‌تر است.

 

آنفلوآنزا چگونه انتشار پیدا می‌کند؟

ویروس‌های آنفلوآنزا به‌طور عمده از طریق هوا (ذرات ریز تنفسی آلوده) توسط سرفه و عطسه‌کردن فرد بیمار انتشار می‌یابد. همچنین بیماری توسط تماس با سطوح آلوده به ویروس و سپس تماس دست با چشم یا دهان نیز ممکن است منتقل شود. افراد بیمار می‌توانند از یک روز قبل از شروع علائم تا ۷ روز بعد از شروع علائم آلوده کننده باشند.

 

با رعایت بهداشت به جنگ آنفلوآنزا برویم

قاسم‌زاده پزشک عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: رعایت بهداشت فردی، شستن دست‌ها قبل از خوردن غذا، دور بودن از افراد مبتلا به سرماخوردگی، مصرف انواع ویتامین‌ها، مصرف پرتقال و مرکبات نقش مهمی در پیشگیری از آنفلوآنزا دارد.

او افزود: به‌جز رعایت اصول بهداشتی یکی از مهم‌ترین توصیه‌های پزشکان در مورد پیشگیری از ابتلا به این ویروس تزریق واکسن است. بسیاری از واکسن‌ها تاثیر دوره‌ای دارند، زیرا این ویروس تغییراتی در ساختار آنتی‌ژنی خود که ممکن است به‌صورت خفیف یا شدید باشد ایجاد می‌کنند.

 

بهترین زمان استفاده از واکسن آنفلوآنزا

ویروس‌های آنفلوآنزا دائما درحال تغییر هستند به‌همین‌دلیل فرمولاسیون واکسن آنفلوآنزا هر سال بررسی شده و با تغییر ویروس‌ها به‌روزرسانی می‌شود. درست است آنفلوآنزا خطرناک‌ترین بیماری دنیا نیست اماجزو بیماری‌هایی است که سالیانه جان افراد زیادی را در معرض خطر قرار می‌دهد و حدود ۲۵۰ الی ۵۰۰ هزار نفر سالانه به علت این بیماری جان خود را ازدست‌می‌دهند.

موسی‌زاده پزشک داروساز در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از مهاباد، گفت: بهترین زمان دریافت واکسن آنفلوآنزا در اوایل شروع ماه‌های سرد سال از آخر تابستان تا نیمه پاییز است، پس از دریافت واکسن آنفلوآنزا حداقل ۲ هفته طول می‌کشد تا پاسخ ایمنی در بدن ایجاد شود.

او درخصوص فراگیرترشدن استفاده از این واکسن در سال‌های اخیر بین مردم افزود: در سال‌های اخیر این واکسن بین مردم شناخته‌تر شده است، چون مردم احساس می‌کنند سیستم ایمنی بدنشان ضعیف شده بیشتر مایل به استفاده از آن هستند.

موسی‌زاده اضافه کرد: تزریق واکسن ۷۰ تا ۸۰‌درصد در پیشگیری از آنفلوآنزا موثر است و تا ۵۰‌درصد موارد بستری را کاهش می‌دهد به‌همین‌سبب کودکان ۶ ماه تا ۶ سال و افراد بالای ۶۵ سال و افرادی که دچار بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی و کلیوی هستند می‌توانند واکسن آنفلوآنزا را با دستور پزشک مصرف کنند.

 

چه کسانی نمی‌توانند از واکسن آنفلوانزا استفاده کنند؟

افرادی که به تخم‌مرغ حساسیت دارند، کسانی که مبتلابه یک بیماری حاد هستند و افرادی که قبلا در زمان دریافت واکسن آنفلوآنزا، حساسیت نشان داده‌اند نباید واکسن آنفلوآنزا را استفاده کنند.

اگرچه واکسن‌ها و دارو‌های ضدویروس امکان جلوگیری از شیوع گسترده عفونت‌ها و کمک به بهبودی بیماران را برای ما فراهم کرده است، اما هنوز هم تهدیدی جدی برای بهداشت عمومی به‌حساب می‌آیند.

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.